10.04.2023

Затримано чоловіка, який розстріляв кіоск у Солом’янському районі

                                                           

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру громадянину, який вчинив хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).
 
Подія сталася 8 квітня у Солом’янському районі столиці.
 
Згідно із матеріалів кримінального провадження, уродженець м. Донецьк, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, перебував біля одного з торгівельних кіосків біля Солом’янського ринку.
 
Через надуманий привід чоловік вступив у конфлікт з продавцями та перехожими. Після цього він покинув місце події, однак невдовзі повернувся зі зброєю та здійснив хаотичний постріл у повітря.
 
Свідки намагалися втихомирити правопорушника, однак у відповідь він здійснив ще два постріли у фасадне вікно кіоску, всередині якого знаходилось троє людей, після чого втік з місця події.   
 
Вжитими слідчо-оперативними заходами зловмисника вдалося встановити та затримати. На цей час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
Правоохоронці встановлюють всі обставини правопорушення.
 
Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими та оперативними співробітниками Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 927