10.04.2023

Заперечувала збройну агресію рф проти України – судитимуть експосадовицю Державної аудиторської служби України

     

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 39-річної колишньої посадовиці Державної аудиторської служби України за обвинуваченням у запереченні збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році (ч. 1 ст. 436-2 КК України).
 
Підозрювана проживає в м. Ірпінь Київської області.
 
За даними слідства, усвідомлюючи факт тимчасової окупації збройними силами рф частини територій нашої держави, у тому числі Київщини, держслужбовиця упродовж березня-квітня 2022 року неодноразово заперечувала факти вбивств російськими військовослужбовцями мирного населення, зокрема у місті Буча, а також вчинення ними інших воєнних злочинів на території України.
 
Зазначену думку підозрювана відкрито нав’язувала своїм співрозмовникам, чим здійснювала заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році.
 
Після викриття протиправних дій та повідомлення їй про підозру службовиця була звільнена з посади державної служби.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Подільського УП ГУНП в місті Києві за матеріалами ДЗНД СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 988