11.04.2023

Шахрайство з обміном валют – одного з організаторів схеми затримали «на гарячому»

    

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 20-річному уродженцю Запорізької області, який під виглядом обміну валюти заволодівав коштами громадян (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Слідство встановило, що підозрюваний разом зі спільником розмістили на сайті  оголошення, в якому пропонували обмін валюти за вигідним курсом.
 
З метою заволодіння чужим майном аферисти облаштували на території Голосіївського та Шевченківського району міста Києва фейкові пункти обміну валют, куди і запрошували потенційних клієнтів. При цьому зловмисники підшуковували лише тих клієнтів, які звертались за обміном значної суми грошей.
 
На оголошення відреагував чоловік, який хотів обміняти понад 40 тис. доларів США. Взявши від довірливого клієнта гроші, зловмисник втік через вікно.
 
Надалі за такою ж схемою аферист намагався заволодіти коштами ще одного клієнта в сумі майже 30 тис. доларів США, однак при спробі втечі був затриманий правоохоронцями. 
 
Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави.
 
Слідство триває. Установлюються інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими та оперативними співробітниками Голосіївського УП ГУ НП у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 881