12.04.2023

Прокуратура відновила право територіальної громади на земельну ділянку вартістю майже 33 млн гривень

                                                

За позовом столичної прокуратури виконано рішення суду та відновлено право територіальної громади столиці на земельну ділянку площею майже 1 га, вартістю майже 33 млн гривень.
 
Встановлено, що Київською міською радою в порушення земельного законодавства, у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно поза аукціоном надано в оренду на 15 років земельну ділянку на вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі міста Києва для розміщення автостоянки. При цьому, площа земельної ділянки більш ніж в 172 рази перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.
 
Зауважимо, що надання земельних ділянок для розміщення об’єктів дорожнього сервісу – автостоянок, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону.  
 
Крім того, вказане нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим.
 
Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для задоволення позову, визнав незаконним та скасував рішення Київради, також визнав недійсним договір оренди земельної ділянки.
 
На даний час зусиллями прокурорів рішення суду реально виконано – право оренди товариства на земельну ділянку припинено та відповідні відомості внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 961