26.04.2023

Ошукав військовослужбовців на продажі амуніції та спорядження – повідомлено про підозру зловмиснику

    

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю столиці, який шляхом обману заволодів грошовими коштами військовослужбовців Збройних сил України під виглядом інтернет-продажів (ч.3 ст.190 КК України).
 
Слідством встановлено, що для здійснення шахрайських дій зловмисник  видавав себе за представника реального інтернет-магазину з продажу військової амуніції та спорядження. Побачивши на сайті магазину зацікавленість в товарі з боку потенційного покупця, шахрай звертався до нього особисто через месенджер, пропонуючи придбати товар.
 
Після отримання оплати зловмисник одразу припиняв виходити з покупцями на зв’язок, а гроші привласнював.
 
Наразі слідством зібрано докази щодо вчинення підозрюваним шахрайських дій стосовно 8 військовослужбовців. Проте, за попередніми даними, кількість ошуканих громадян може бути значно більшою.
 
Орієнтовна сума збитків становить близько 100 тисяч гривень.
 
За місцем мешкання підозрюваного проведено обшуки, у ході яких вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон.
 
Слідчі дії тривають.
 
Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП м. Києва.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 925