02.05.2023

Директора товариства судитимуть за умисне пошкодження території острова Долобецький під час несанкціонованого будівництва

     

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури завершили та передали до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного товариства за фактом умисного пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду, підроблення документів та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права (ч. 1 ст. 252, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, будучи керівником товариства, на підставі укладеного договору брав участь у спільному інвестуванні та соціально-економічній співпраці щодо облаштування території пляжу «Венеція» та прилеглої території острова Долобецький.
 
Умовами цього договору не передбачалося здійснення будь-якого капітального будівництва на о. Долобецький, оскільки територія острову відноситься до регіонально-ландшафтного парку «Дніпровські острови» та є об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення.
 
Однак, в порушення умов договору та за відсутності дозвільних документів на території острова зведено нову будівлю та знято родючий шар ґрунту, чим умисно пошкоджено об’єкт природно-заповідного фонду.
 
У подальшому на підставі підроблених документів підозрюваний зареєстрував новобуду за своїм товариством.
 
У результаті таких протиправних дій територіальній громаді міста Києва спричинено матеріальну шкоду у розмірі майже 400 тисяч гривень, що встановлено та підтверджено спеціалістами Державної екологічної інспекції Столичного округу.
 
Підозрюваний повністю визнав вину в інкримінованих правопорушеннях та добровільно відшкодував завдані довкіллю збитки. Також Міністерством юстиції України скасовано незаконну реєстрацію будівлі.
 
Обвинувальний акт відносно керівника товариства направлено до суду разом із угодою про визнання винуватості.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося за зверненням Департаменту земельних ресурсів ВО КМР (КМДА) слідчим відділом розслідування злочинів проти довкілля СУ ГУНП у місті Києві за оперативного супроводу УСР у місті Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 954