05.05.2023

Трьох поліцейських з Луганщини судитимуть за колаборацію з окупантами

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти відносно трьох працівників так званих органів «милиции ЛНР» в Луганській області, які добровільно зайняли посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, обвинувачені, будучи колишніми працівниками правоохоронних органів Національної поліції України, після захоплення окремих міст Луганської області збройними силами Російської Федерації перейшли на бік ворога та добровільно погодились обійняти посади у незаконно створених окупаційною владою правоохоронних органах, а саме «МВД ЛНР». Один з обвинувачених обійняв керівну посаду, а саме «заступника начальника кримінальної поліції ЛНР».
 
Працюючи у незаконно створених правоохоронних органах, колаборанти активно підтримують збройну агресію Російської Федерації проти України та виконують вказівки окупантів. 
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. 
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві за оперативного супроводження СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 837