10.05.2023

За позовом прокуратури скасовано реєстрацію прав на гідроспоруду вздовж берегової лінії парку «Наталка» та Оболонської набережної

    

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування незаконного рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду, розташовану вздовж берегової лінії парку «Наталка» та Оболонської набережної за фізичною та юридичною особами.
 
Нагадаємо, раніше у засобах масової інформації широкого розголосу набула ситуація щодо реєстрації майнових прав та права власності на низку гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці, за фізичною та комерційною особами.
 
У ході виконання конституційних функцій столична прокуратура встановила факт незаконної реєстрації за третіми особами речових прав на вказані гідротехнічні споруди, які в силу вимог закону можуть належати виключно територіальній громаді.
 
Реагуючи на порушення, Київська міська прокуратура у 2022 році пред’явила до суду 7 позовів. Серед них про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав та скасування за фізичною та юридичною особами незаконних реєстрацій права власності та майнових прав на гідроспоруду площею понад 4 тис кв м, вартістю 120 млн грн, що розташована вздовж парку «Наталка» та Оболонської набережної у місті Києві.
 
Завдяки активній позиції Київської міської прокуратури та зібраним доказам Оболонський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора та скасував незаконну реєстрацію прав на зазначену гідроспоруду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 906