19.05.2023

У Києві викрили групу наркоділків та вилучили «товару» на 250 тисяч гривень

    

За процесуального керівництва прокурорів Голосіївської окружної прокуратури м. Києва припинено злочинну діяльність організованої групи, яка займалась виготовленням та торгівлею наркотиків (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, організував незаконний бізнес 31-річний мешканець Київської області. У спільники залучив ще одну особу – 21-річного «збувача».
 
Встановлено, що нарколабораторії з вирощування коноплі методом гідропоніки фігуранти вони облаштували в орендованих гаражах.
 
У ході проведених санкціонованих обшуків у приміщеннях, за місцем проживання та в автомобілях учасників злочинного угруповання правоохоронці вилучили знаряддя для виготовлення, зважування, пакування та зберігання наркотичних засобів, горщики з кущами конопель, готову продукцію рослинного походження – гашиш, чорнові записи, що свідчать про незаконну діяльність, засоби зв’язку між учасниками групи тощо.
 
Вартість вилучених наркотиків становить понад 250 тисяч гривень.
 
Учасників групи затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру.
 
Вилучені речовини направлені до Київського НДЕКЦ МВС України для проведення експертних досліджень.
 
Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно з працівниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, Голосіївського УП ГУНП в м. Києві та силової підтримки ППОП ГУНП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 996