19.05.2023

Адвоката та посадовця Київської ОВА викрито на організації незаконного перетину кордону через систему «Шлях»

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури та Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито адвоката та співробітника військової адміністрації, які організували діяльність, спрямовану на незаконний перетин державного кордону України військовозобов’язаними (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, адвокат, будучи громадянином рф та маючи посвідку на проживання на території України, підшуковував осіб, які у період дії воєнного стану в Україні обмежені у праві виїзду за кордон.
 
За грошову винагороду чоловік організовував внесення даних про таких осіб у систему «Шлях», що надає підстави для безперешкодного перетину державного кордону.
 
У вказаних діях йому сприяв посадовець Київської обласної військової адміністрації, який, використовуючи особистий вплив, надавав завідомо неправдиву інформацію іншим посадовим особам обласної військової адміністрації про необхідність включення можливих ухилянтів до списків.
 
Після отримання 8 тис. дол. США за організацію чергового незаконного перетину кордону 8 особами адвоката затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Під час проведення обшуків в осіб, причетних до вчинення злочину, вилучили грошові кошти, отримані внаслідок вчинення кримінального правопорушення, документи, які підтверджують злочинну діяльність. Також за місцем проживання громадянина рф виявлено предмет, схожий на бойову гранату Ф-1.
 
На цей час адвокату та посадовцю Київської обласної військової адміністрації повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.
 
Слідство триває.
 
Викрито злочинну схему прокурорами спільно зі слідчими слідчого відділу Печерського УП ГУНП у м.Києві за оперативного супроводження ДЗНД СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 398