19.05.2023

У Києві викрито чоловіка, який розбещував малолітню дівчинку у месенджері

    

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 30-річному киянину за фактом розбещення малолітньої дівчинки (ч. 2 ст. 156 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний проживає в одному мікрорайоні з 10-річною потерпілою та знайшов її профіль у месенджері «Telegram», ймовірно, за допомогою геолокації.
 
Зловмисник писав малолітній повідомлення сексуального характеру, на які дитина не відповідала, пропонував інтим, а також надсилав фото, відео та посилання на сайти порнографічного змісту, що було помічено батьками потерпілої дитини.
 
У ході проведеного обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено носії інформації з доказами його протиправних дій.
 
Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.
 
Звертаємо увагу, що своєчасне попередження, виявлення та ефективне розслідування злочинів щодо дітей (у тому числі домашнє, сексуальне насильство) в сучасних умовах прямо пов’язано із активною участю батьків та близьких осіб в житті неповнолітніх, і зокрема дитячій «цифровій гігієні» в інтернеті та мобільних додатках.
 
Досудове розслідування здійснюється Дніпровським УП ГУ НП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 972