25.05.2023

Збували наркотики на території СІЗО - 4 учасникам злочинної групи повідомлено про підозру

                            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру 4 учасникам злочинної групи, які постачали та збували наркотичні засоби та психотропні речовини на території ДУ «Київський слідчий ізолятор» (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, зловмисники організували незаконну схему постачання та збуту наркотичних засобів особам, що перебувають в Державній установі «Київський слідчий ізолятор».
 
Встановлено, що двоє учасників злочинної групи, які перебували на волі, постачали наркотичні засоби іншим учасниками злочинної групи, які перебували у СІЗО шляхом перекидання пакунку через паркан.
 
Так, під час чергової поставки наркотиків зловмисників затримано з пакунком,  у якому знаходилось 20 таблеток метадону,  37 г марихуани та 20 г солі PvP.
 
За результатами проведення обшуків у камерах затриманих та за місцями мешкання наркоділків вилучено наркотичні засоби, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.
 
Наразі усім 4 учасникам групи повідомлено про підозру.
 
Санкція статей передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалось слідчими СУ ГУНП у місті Києві спільно з співробітникам ДСР НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 859