12.05.2023

Судитимуть так званого «першого заступника Генерального прокурора ЛНР»

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянина України за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, колишній правоохоронець перейшов на бік ворога. Він спочатку обійняв керівну посаду у так званому «МВД ЛНР», а згодом був призначений «першим заступником Генерального прокурора ЛНР» у незаконно створеному органі окупаційної влади.
 
Перебуваючи на цій посаді, підозрюваний надає допомогу рф та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України. Бере участь у спільних заходах із представниками рф та псевдодержавного утворення «ЛНР», виконує їх вказівки, спрямовані на функціонування системи так званих органів влади «ЛНР», які контролюються окупаційною адміністрацією.
 
Тим самим він бере участь в насильницькому захопленні та утриманні окупантами влади на тимчасово окупованій території Луганської області, посягаючи на територіальну цілісність і недоторканність України.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу ДВБ Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 749