16.05.2023

За чверть мільйона гривень обіцяв переправити чоловіка призовного віку через кордон - у Києві затримали псевдоадвоката

    

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру 43-річному киянину в організації незаконного перетину осіб через державний кордон України, а також за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, видаючи себе за адвоката, вимагав від чоловіка призовного віку 750 доларів США за вплив на прийняття рішення посадовими особами територіального центру комплектування і соціальної підтримки про визнання непридатним до служби. Вказані кошти зловмисник одержав через довірену особу призовника.
 
Надалі підозрюваний запропонував самому посереднику свою допомогу у переправленні за кордон. За грошову винагороду у розмірі 250 тисяч гривень він пообіцяв внести дані чоловіка у систему «ШЛЯХ», що дозволяє безперешкодний виїзд за кордон в умовах воєнного стану.
 
Підозрюваного затримали на «гарячому» безпосередньо після одержання 250 тисяч гривень.
 
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
За вчинене зловмиснику загрожує покарання до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СВ Оболонського УП ГУНП у м. Києві, за оперативного супроводу працівників УСР в м. Києві ДСР НПУ.
 
Пресслужба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 713