04.04.2013

Приймання запитів та надання інформації у Київській міській прокуратурі

Приймання запитів та надання інформації
у Київській міській прокуратурі
 
         Відповідно до вимог статті 19 Закону запити на інформацію можуть подаватися на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою). Запит може бути індивідуальним або колективним.
 
Письмовий запит подається в довільній формі.
 
Приймання запитів та надання доступу до публічної інформації проводиться у спеціально відведеному місці – кабінеті № 101 (приймальня громадян) Київської міської прокуратури  за адресою м. Київ вул. Предславинська 45/9.
 
Робота із запитувачами інформації проводиться у робочий час щоденно, окрім ихідних і святкових днів.
 
Запити на інформацію подаються:
усно: телефон (044) 524-82-87
письмово: 03150 м. Київ вул. Предславинська 45/9,  Київська міська прокуратура  (на конверті вказати "Інформаційний запит")
факс: (044) 524-82-87
на електронну адресу: public@kyiv.gp.gov.ua
 
 
Запит на інформацію має містити (стаття 19 Закону):
1) ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є;
2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;
3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.
 
З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію розроблені відповідні форми запитів, які можна отримати у кабінеті № 101 (приймальня громадян) Київської міської прокуратури та на даному веб-сайті.
 
У разі, якщо з поважних причин особа не може подати письмовий запит, їй буде надана допомога в оформленні запиту відповідальним працівником відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів, який обов’язково зазначає в запиті своє ім’я, контактний телефон, та надає копію запиту особі, яка його подала.
 
Інформація на запит надається безкоштовно.
 
Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.
 
Ст. 23 Закону України «Про доступ до публічної інформації» визначає порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації:
 
Запитувач має право оскаржити:
1) відмову в задоволенні запиту на інформацію;
2) відстрочку задоволення запиту на інформацію;
3) ненадання відповіді на запит на інформацію;
4) надання недостовірної або неповної інформації;
5) несвоєчасне надання інформації;
6) невиконання розпорядниками обов’язку оприлюднювати інформацію відповідно до статті 15 Закону;
7) інші рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації, що порушили законні права та інтереси запитувача.
 
Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України
 

кількість переглядів: 1883