12.02.2014

Інформація про вжиті заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень за 2013 рік (в порядку ст. 19 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції")

Інформація про вжиті заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень за 2013 рік
(в порядку ст. 19 Закону України
"Про засади запобігання і протидії корупції")
 
     Органами прокуратури постійно вживаються заходи щодо запобігання і протидії корупції.
     Упродовж минулого року правоохоронними органами столиці виявлено 73 адміністративних корупційних правопорушень.
     Органами прокуратури складено 12 протоколів. Стільки ж направлено до суду. Іншими спецпідрозділами: УБОЗ ГУ МВС України в місті Києві – 50, УСБУ у м. Києві та Київській області –  9, УВБ ГУ Міндоходів у м. Києві – 2, за матеріалами УВБ в м. Києві Департаменту ВБ МВС України – 1.
     За результатом розгляду справ даної категорії до відповідальності притягнуто 41 особу. З них: 2 працівники органів внутрішніх справ, 4 працівники територіальних органів Міндоходів, 1 працівник Держдепартаменту з питань виконання покарань (працівник Київського СІЗО), 1 працівник територіального органу Державної реєстраційної служби, 1 працівник територіального органу МНС України, 3 працівники державних та комунальних підприємств, 2 працівники територіального органу Держслужби статистики 1 працівник судової гілки влади та інші.
     З їх числа 25 державних службовців, з яких: 1 корупціонер - 3 категорії та 4 корупціонери  – 5 категорії, що є найкращим показником по державі.
     На виконання вимог ст. 22 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" із займаних посад звільнено 24 корупціонера. На підставі ст. 36 п.7-1 КЗпП України звільнено лише 6 осіб, з яких 4 – за наслідками документів прокурорського реагування.
     Завдяки вжитим прокуратурою міста Києва заходам координаційного характеру у 2013 році виключено факти складання протоколів відносно пересічних громадян, які не впливають на стан протидії корупції. Основна увага на сьогодні приділяється виявленню корупційних діянь осіб, уповноважених на виконання функцій держави.
     З метою усунення причин та умов, що сприяли корупційним проявам, прокурорами внесено 15 подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 9 осіб, звільнено 2 особи, внесено зміни до 4 наказів про звільнення корупціонерів.
     За 12 місяців 2013 року слідчими правоохоронних органів міста Києва розпочато 206 кримінальних проваджень про злочини з ознаками корупції.
     За результатами досудового розслідування з обвинувальними актами до суду направлено 84 кримінальних провадження відносно 93 осіб, серед яких 44 проваджень – за ст.368 КК України.
 
Прокуратура міста Києва

кількість переглядів: 1439