22.12.2016

Обвинувальний акт стосовно патрульного поліцейського С. Олійника скеровано до суду

    

Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно співробітника Управління патрульної поліції в м. Києві С. Олійника за фактом подій, що відбулися 7 лютого поточного року у Києві під час переслідування автомобіля БМВ.
 
Встановлено, що патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля БМВ, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення.
 
В рамках досудового розслідування С. Олійнику повідомлено підозру за  ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень)  Кримінального кодексу України.
 
22 грудня 2016 року обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Нагадаємо, що у листопаді поточного року підозрюваному, його захисникам та потерпілим було оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4432