20.01.2017

Прокуратура добилася максимального покарання для зловмисників, які «полювали» на таксистів та їхні автівки

    

Завдяки принциповій позиції прокуратури міста Києва у суді, четверо зловмисників, які вчинили серію нападів на таксистів з метою заволодіння їх транспортними засобами, отримали максимальне покарання за свої злочини.
 
Йдеться про зухвале вбивство та два замахи на вбивство водіїв, які сталися влітку минулого року  на території столиці. Своїх жертв зловмисники знаходили через мережу Інтернет за оголошеннями про пошук водіїв з власними автівками елітного класу.
 
Одного з таксистів, який відгукнувся на оголошення, зловмисники жорстоко вбили на березі річки Дніпро, після чого спалили його тіло, а знівечені останки закопали у безлюдному місці.
 
У такий же спосіб вказані особи намагалися позбавити життя ще двох людей, та навіть викопали ями для своїх жертв. І лише завдяки злагодженій та оперативній роботі столичних правоохоронців скоєнню цих вбивств вдалось запобігти.
 
Як повідомив прокурор відділу столичної прокуратури Дмитро Величко, вироком суду організатора злочинів - 28-річного уродженця Черкаської області, засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна. Трьом його спільникам (наймолодшому з яких лише 22 роки) суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
«Призначене покарання у повній мірі відповідає тяжкості злочинів та позиції, яку  державне обвинувачення висловлювало під час судових дебатів», - повідомив Дмитро Величко.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4086