13.02.2017

Посадовцям столичного главку поліції, викритих у фінансових махінаціях, обрано запобіжні заходи

    

За клопотанням прокуратури міста Києва Дніпровський райсуд столиці обрав запобіжні заходи п’ятьом учасникам злочинної групи, яких підозрюють у привласненні майже 10 млн гривень, що призначалися на виплату премій київським поліцейським.
 
Так, трьох із затриманих заарештовано строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави, сумарний розмір якої становить 8 млн гривень. 
 
Зокрема, начальнику Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції України у м. Києві суд у якості альтернативи тримання під вартою визначив заставу у сумі 2 млн гривень, представнику профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, а також заступнику одного з полків особливого призначення київської поліції – по 3 млн гривень кожному.
 
Ще двоє фігурантів кримінального провадження за рішенням суду перебуватимуть під домашнім арештом. Одного з них суд також зобов’язав носити електронний засіб контролю.
 
Крім того, прокуратурою подані клопотання до суду щодо арешту грошових коштів у сумі понад 3,5 млн гривень, які були вилучені у підозрюваних під час обшуків, а також рухомого та нерухомого майна, що їм належить (3 автомобілі, 3 квартири та приватний будинок).  
 
Нагадаємо, 10 лютого 2017 слідчі прокуратури міста Києва спільно з Департаментом внутрішньої безпеки  Нацполіції України затримали п’ятьох посадових осіб столичного главку поліції  одразу після розділення чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 тис. грн. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою).
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3868