10.05.2017

Екс-посадовців КМДА судитимуть за розтрату 870 тис. грн, виділених на навчання дітей-інвалідів та сиріт

    

Київською місцевою прокуратурою № 9 скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного бухгалтера Департаменту соціальної політики КМДА, а також колишнього начальника управління бухгалтерського обліку та фінансів Головного управління соціального захисту населення КМДА за фактом розтрати коштів столичного бюджету в особливо великих розмірах.
 
Встановлено, що, перебуваючи на вказаних посадах, зловмисники, діючи за попередньою змовою в інтересах третіх осіб, безпідставно внесли до офіційних документів завищені суми за оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. У подальшому на підставі вказаних підроблених документів на рахунки одного із столичних університетів з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 870 тис. гривень.
 
Дії колишніх посадовців кваліфіковано  за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.
 
Обвинувальний акт скеровано до Солом'янського райсуду столиці для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4654