11.12.2017

Прокуратура через суд вимагає від забудовника повернути громаді Києва земельну ділянку, на якій розташовано споруди пересадочного вузла Київського метрополітену “Хрещатик” - “Майдан Незалежності”

    

Київська місцева прокуратура №6 у судовому порядку вимагає повернути у користування столичної громади земельну ділянку площею понад 0,5 га та вартістю 37 млн гривень, що розташована на вул. Архітектора Городецького у Печерському районі м. Києва.
 
Встановлено, що спірна земля неодноразово була предметом договорів купівлі-продажу для будівництва, експлуатації та обслуговування підземного багатоповерхового паркінгу з вбудованими та прибудованими приміщеннями адміністративного, торговельного та громадського призначення.
 
Проте з’ясувалося, що ця територія є частиною скверу та використовується для експлуатації та обслуговування житлового будинку на вул. Городецького, 6-а у м. Києві та є прибудинковою територією житлових будинків і єдиним проїздом до будинків 4 та 6-а. Крім того, на вказаній ділянці знаходиться стратегічний технологічний об'єкт - споруди пересадочного вузла Київського метрополітену “Хрещатик” - “Майдан Незалежності”, де заборонено будь-яке будівництво.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства, а також те, що Київською міською радою заходи цивільно-правового характеру щодо витребування земельної ділянки територіальній громаді не вживалися, місцевою прокуратурою на захист інтересів територіальної громади міста Києва пред’явлено позов до Господарського суду міста Києва про витребування землі від незаконного користувача.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3816