26.12.2017

Роман Говда: З початку року до суду скеровано 110 кримінальних проваджень стосовно корупціонерів

    

З початку року за належного процесуального керівництва прокуратури правоохоронними органами столиці завершено та направлено до суду 110 кримінальних проваджень про злочини з ознаками корупції. Про це повідомив прокурор міста Києва Роман Говда, виступаючи на відкритому пленарному засіданні V сесії Київської міської ради VIII скликання з інформацією про результати діяльності органів столичної прокуратури у 2017 році.
 
Роман Говда також відзначив, що кожне третє з таких проваджень розслідувалося слідчими прокуратури міста, що є одним з найкращих показників по державі.
 
Так, завдяки наполегливій роботі прокуратури міста Києва перед судом за вчинення корупційних злочинів постали 2 голови сільрад, 2 депутати, 3 керівники вищих навчальних закладів, 55 працівників національної поліції, 2 податківця, адвокат, 3 митники, 4 посадовці міграційної служби та інші особи.
За результатами судового розгляду до реальної міри покарання вже засуджено 6 обвинувачених.
 
Прокурор міста також відзначив, що поточного року судами за участі працівників органів прокуратури міста розглянуто 129 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами розгляду визнано винними 81 особу, з них до 54 осіб застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу.
 
Серед притягнутих до відповідальності 31 держслужбовець різних категорій, 9 посадовців публічного права, 11 поліцейських, 2 депутати Київської місцевої ради, 2 посадових особи начальницького складу органів цивільного захисту та інші.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4013