15.01.2018

Екс-ректор столичного ВНЗ привласнив майна на суму понад 270 тис гривень

   

Київською місцевою прокуратурою №2 спільно з Дарницьким управлінням поліції ГУ НП у м. Києві викрито злочинні дії колишнього ректора одного приватних вищих навчальних закладів.
 
Як встановлено досудовим слідством, у 2017 році, перебуваючи на вказаній посаді, підозрюваний за рахунок коштів, що знаходилися на банківському рахунку ВНЗ, придбав у приватного товариства товарно-матеріальних цінностей на суму понад 270 тис гривень (зокрема, товари для ремонту, керамічну плитку, сантехніку, меблі для ванних кімнат і кухні, тощо). У подальшому, не маючи на меті ставити отримані товари на баланс ВНЗ, колишній ректор вивіз їх з території навчального закладу та розпорядився на власний розсуд.
 
За вказаним фактом екс-посадовцю оголошено підозру  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
 
На даний час досудове слідство у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4322