01.02.2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно приватного охоронця, який перешкоджав роботі знімальної групи програми «Схеми»

    

Київською місцевою прокуратурою № 9 скеровано до суду обвинувальний акт відносно працівника охоронного агентства за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми».
 
Інцидент стався 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту «Київ».
 
Група осіб, котрі, як встановлено, є працівниками однієї з приватних охоронних компаній, вчиняли активні дії щодо перешкоджання журналістській діяльності знімальної групи програми «Схеми». Вказані дії вчинялися охоронцями, незважаючи на пред’явлені журналістами посвідчення, використання ними спецодягу та попередження про недопустимість перешкоджання представникам ЗМІ під час здійснення ними законної  професійної діяльності.
 
В рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за статтею 171 Кримінального кодексу України, одному з охоронців оголошено про підозру та обвинувальний акт стосовно нього скеровано до суду.
 
Матеріали відносно інших осіб, які можуть бути причетними до вказаного правопорушення, виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3985