22.02.2018

Двоє посадовців «Укрзалізниці» постали перед судом за обвинуваченням у привласненні державного майна

    

Київською місцевою прокуратурою №9 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників Київської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця».
 
Як повідомлялося раніше, начальник однієї з дільниць за попередньою змовою зі своїм підлеглим умисно, з корисливих мотивів, у період з липня по листопад 2016 року, внесли у звітну документацію неправдиві відомості з метою подальшого заволодіння державним майном.
 
Так, в листопаді 2016 року на виїзді з території ПЧ-3 (галузевої служби колії виробничого підрозділу «Київська дистанція колії» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця») правоохоронці зупинили сторонній вантажний автомобіль, в причепі якого знаходилися нові елементи верхньої будови колії без супровідних документів.
 
В ході слідства встановлено, вказані елементи, вартість яких складає понад 800 тис. грн., були списані начальником дільниці у змові зі своїм підлеглим як такі, що вже змонтовані в колію під час ремонту залізничного шляху.
 
За результатами розслідування дії начальника дільниці кваліфіковано за ч.3 ст. 15; ч. 3, ч.5, ст.27; ч.5 ст. 191; ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України, а його підлеглого - ч. 3 ст. 15; ч. 5 ст. 191 КК України.
 
За вказані дії службовцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4506