27.03.2018

Київська прокуратура вимагає повернути місту приміщення на Русанівці, яке незаконно вибуло з комунальної власності на підставі рішення луганського суду

    

Київська місцева прокуратура № 4 встановила факт незаконного вибуття з комунальної власності нежитлового приміщення площею близько 170 кв м, розташованого по вул. Ентузіастів у м. Києві, та через суд вимагає поновити порушені права територіальної громади.
 
Встановлено, що право власності на об’єкт нерухомості вартістю 2,7 млн гривень, що перебуває на балансі КП «Міський магазин», у 2014 році незаконно перейшло до комерційної структури на підставі рішення Брянківського міського суду Луганської області, у якому представники Київської міської ради, як законні власники цього приміщення, участі не брали.
 
У подальшому, приміщення неодноразово відчужувалося.
 
Зважаючи на те, що відчуження спірного майна відбулося за відсутності волевиявлення законного власника (Київської міськради), місцевою прокуратурою вжито заходів реагування шляхом подання позову до господарського суду м. Києва про витребування майна на користь територіальної громади м. Києва.
 
Крім того, за вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство), процесуальне керівництво у якому здійснює місцева прокуратура.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4751