28.03.2018

За сприяння прокуратури столичній громаді повернули будівлю вартістю 12 млн гривень

    

Завдяки обґрунтованій та принциповій позиції Київської місцевої прокуратури №2 до комунальної власності столиці реально повернуто нежилі приміщення (будівля) загальною площею 856,3 м² та вартістю понад 12 млн гривень на пров. Руднєва у Дарницькому районі.
 
Встановлено, що у 2008 році між Фондом приватизації комунального майна Дарницького району м. Києва та приватним підприємством було укладено договір купівлі-продажу вказаних нежитлових приміщень.
 
Обов’язковою умовою переходу права власності на вказане майно була сплата його вартості. Однак, у порушення умов договору приватна структура сплатила лише 10% цих коштів. Незважаючи на це, державний реєстратор ГУ юстиції в місті Києві оформив право власності на приватну фірму, після чого з метою подальшого відчуження права власності вказані приміщення були перепродані іншим приватним структурам.
 
На сьогодні рішенням Господарського суду м. Києва, залишеним без змін судами вищих інстанцій, в повному обсязі задоволено позов Київської місцевої прокуратури №2 в інтересах держави в особі Київської міської ради про визнання недійсним договору та витребування вказаних приміщень до комунальної власності.
 
Місцевою прокуратурою 23.03.2018 забезпечено виконання даного судового рішення - вказані нежитлові приміщення реально повернуто у користування територіальної громади Києва.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4648