19.04.2018

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва затримано чоловіка, причетного до контрабанди зброї в Україну із країн Європи

     

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва Слідчим управлінням ГУНП у м. Києві спільно з Управлінням КРЗБТ ДЗНД СБ України викрито та затримано мешканця столиці, причетного до створення каналу контрабандного надходження із країн Європи короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпасів з метою подальшого їх зберігання та збуту на території України.
 
У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що упродовж 2015-2017 років на території міста Києва та Київської області вказаний громадянин разом з іншими особами організували зберігання та збут вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу.
 
Згідно розробленого плану, під виглядом «перегону під замовлення» автомобілів з країн Європи, зловмисники купували за кордоном складові частини та механізми сучасних зразків вогнепальної зброї та боєприпаси. Надалі, приховуючи вказані комплектуючі та боєприпаси у конструкціях власних автомобілів, учасники злочинної групи переміщували їх на територію України.
 
Після отримання необхідних складових частин затриманий особисто, а разі необхідності за допомогою майстра – зброяра, доводив їх до боєздатного стану та збував невизначеному колу осіб на території України.
 
18.04.2018 вказаний громадянин був затриманий під час збуту за грошову винагороду двох бойових пістолетів іноземного виробництва.
 
Під час обшуку у приміщеннях, які знаходились у його користуванні, вилучили 18 пістолетів різних марок, 16 гранат РГД-5, 8 гранатометів, 5 глушників, 4 автомати, 2 ручних кулемети, протипіхотну міну, понад 3 тис. боєприпасів та комплектуючі частини до вогнепальної зброї.
 
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4327