20.04.2018

Прокуратура Києва через суд домоглася повернення у держвласність готельно-ресторанного комплексу «Феофанія» вартістю 182 млн гривень

    

За принципової позиції прокуратури міста Києва у суді до державної власності витребувано нерухоме майнo – готель «Феофанія» та ресторан готелю «Феофанія», загальною площею 6620,7 кв.м та вартістю більше 182 млн грн, що розташоване на вул. Метрологічній, 14-Б у м. Києві, яке вибуло у приватну власність на підставі скасованого рішення суду.
 
Як вже повідомлялось, у 2013 році приватне підприємство зареєструвало вказане майно за собою на праві власності на підставі судового рішення від 03.03.2004. Проте з’ясувалося, що це рішення суду ще у листопаді 2011 року було скасоване Апеляційним судом м. Києва.
 
Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора, що приватне підприємства заволоділо державним майном без відповідної правової підстави та своїм рішенням зобов’язав витребувати спірне майно у державну власність в особі Національної академії наук України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 5290