15.05.2018

Голова правління та двоє засновників житлового кооперативу постали перед судом за вимагання хабара у 110 тис. гривень

    

Київська місцева прокуратура №4 направила до суду обвинувальний акт відносно управлінців обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Голосіївський квартал» за фактом одержання неправомірної вигоди.
 
Установлено, що голова правління та двоє засновників кооперативу, змовившись між собою, вимагали 110 тис. гривень від громадянина за надання правовстановлюючих документів для реєстрації права власності на квартири у вказаному кооперативі.
 
За процесуального керівництва місцевої прокуратури 20.12.2017 оперативники УЗЕ в м. Києві ДЗЕ НП України спільно зі слідчими СВ Дніпровського УП ГУНП в м. Києві №4 затримали вказаних осіб «на гарячому» під час одержання зазначених коштів.
 
На даний час обвинувальний акт ч. 4 ст. 368-3 КК України стосовно згаданих осіб скеровано до Голосіївського районного суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 
 

кількість переглядів: 4898