17.05.2018

Столична прокуратура вимагає повернути приміщення на вул. Микільсько-Слобідській, які вибули у приватну власність на підставі підроблених документів

    

Київська місцева прокуратура №4 у судовому порядку домагається повернення у власність громади нежитлових приміщень площею 176,8 м² та вартістю понад 6,5 млн гривень, розташованих на вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі столиці, які вибули з комунальної власності на підставі підроблених документів.
 
У 2016 році право власності на частину нежитлового приміщення було зареєстровано за приватною особою. У подальшому приміщення було включено до статутного капіталу юридичної особи, виступало предметом іпотеки, і, нарешті, перепродане іншій приватній особі.
 
Проте з’ясувалося, що Київрада жодного рішення про відчуження спірного майна не приймала, а реєстрація права власності відбулась на підставі підроблених документів.
 
Зважаючи на порушення майнових прав територіальної громади міста Києва, Київська місцева прокуратура №4 звернулась до районного суду столиці із позовною заявою про витребування майна на користь територіальної громади столиці в особі Київської міської ради, яка є дійсним власником майна.
 
Крім того, місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом відчуження вказаного комунального майна. Наразі за клопотанням прокуратури з метою запобігти подальшого відчуження комунального майна та зміні його власників на вказані приміщення накладено арешт.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4851