23.05.2018

Столичною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно п’ятьох поліцейських, які били та грабували громадян на Залізничному вокзалі у Києві

    

Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування стосовно злочинної групи поліцейських, які на території Центрального залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський»  упродвож тривалого часу грабували громадян, застосовуючи при цьому насильство та спеціальні засоби.
 
Так, п’ятеро поліцейських УПП в м. Києві ДПП НП України під час несення служби з охорони громадського порядку на столичному вокзалі, під вигаданим приводом заводили подорожуючих громадян до кімнати поліції для нібито проведення огляду їх особистих речей.
 
В дійсності ж під час цих незаконних оглядів правоохоронці  грабували цих людей.  Здобиччю злочинців у погонах ставали гроші, мобільні телефони потерпілих та інші цінні речі.
 
У тих випадках, коли пограбовані громадяни обурювались такою поведінкою поліцейських, до останніх, з метою залякування, цинічно та безпідставно застосовувались заходи фізичного впливу та спеціальні засоби – гумові кийки, кайданки та сльозогінні блончики.
 
Під час слідства встановлена причетність правоохоронців до вчинення щонайменше 10 нападів на громадян з березня по вересень минулого року.
 
Викриття злочинної групи відбулося у ході спільної операції слідчих прокуратури міста Києва та працівників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції у вересні 2017 року.
Усвідомлюючи невідворотність покарання, один з поліцейських прийняв рішення співпрацювати зі слідством, надав викривальні покази, повністю визнав свою вину та уклав угоду про визнання винуватості, яку разом з обвинувальним актом скеровано до суду.
 
Обвинувальні акти відносно ще трьох поліцейських за ч.2 ст.185, ч.2 ст.186, ст.198, ч.2 ст.365 КК України, також скеровані до суду. Ще один поліцейський перебуває у розшуку. 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4727