21.06.2018

Київська прокуратура вимагає витребувати з незаконного володіння недобудовану лікарню

    

Київською місцевою прокуратурою №2 пред’явлено позов до суду з вимогою зобов’язати приватну особу повернути з незаконного володіння об’єкт незавершеного будівництва лікувально-оздоровчого комплексу, розрахованого на 400 ліжок, загальною площею 6388 кв. м на вул. Світлій у Дарницькому районі міста.
 
У 1996 році між Регіональним відділенням фонду державного майна України по місту Києву та спільним українсько-британським підприємством укладено договір купівлі-продажу об’єкту незавершеного будівництва.
 
За умовами договору підприємство зобов’язувалось завершити будівництво лікарні у серпні 2015 року. Проте у визначені терміни будівництво так і не було завершено, у зв’язку з чим вказаний договір купівлі – продажу було розірвано у судовому порядку та зобов’язано товариство повернути об’єкт регіональному відділенню Фонду державного майна України.
 
Разом з цим встановлено, що у травні 2016 року право власності на недобудовану лікарню на підставі нечинного рішення суду перейшло до приватної особи.
 
Зважаючи на те, що набуття приватною особою права власності на державне майно відбулось за відсутності будь-яких правових підстав, місцева прокуратура звернулась до Дарницького райсуду м. Києва з позовом про витребування вказаного об’єкту на користь держави.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5010