04.07.2018

У Києві на хабарі у 30 тис. гривень викрили працівника Дніпровського басейнового управління водних ресурсів та його спільника

    

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно з ГУ КЗЕ СБУ у м. Києві  під час одержання неправомірної вигоди у сумі 30 тис. гривень затримано службовця Дніпровського басейного управління водних ресурсів та посередника.
 
За даними слідства, провідний гідролог відділу використання вод по місту Києву Дніпровського басейного управління водних ресурсів вимагав у громадянина зазначену незаконну винагороду за видачу дозволу на спеціальне водокористування.
 
Крім того, під час досудового розслідування задокументовано ще один факт вимагання та отримання вказаною службовою особою через посередника хабара у сумі 20 тис. грн за видачу такого дозволу.
 
На даний час зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням обіймати певні посади на строк до 3 років.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4904