13.07.2018

Київська прокуратура спільно з СБУ затримали на хабарі керівника державного підприємства (ФОТО)

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримано на одержанні хабаря керівника Державного підприємства «Розрахунковий центр послуг», яке входить до сфери управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
 
Правоохоронці встановили, що вищевказана особа налагодила механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди від підприємців за укладення договорів по виконанню субпідрядних робіт та вчасний перерахунок коштів.
 
Розмір неправомірної вигоди, яку зажадав отримувати посадовець, складав 30% від суми договору.
 
Оперативники спецслужби під процесуальним керівництвом прокуратури задокументували отримання керівником державного підприємства декілька траншів неправомірної вигоди, які були перераховані на вказаний їм  банківський рахунок.
 
Під час отримання чергової частини неправомірної вигоди готівкою у розмірі 9,5 тис. гривень зловмисника затримано на робочому місці. Загальна ж сума неправомірної вигоди склала 22,5 тис гривень.
 
На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4714