30.07.2018

У Києві за хабарництво судитимуть чиновника Укртрансбезпеки

    

Київською місцевою прокуратурою №7 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт службовця Департаменту адміністративних послуг Державної служби України з безпеки на транспорті, викритого на системному хабарництві.
 
Як з’ясувалося, посадовець Укртрансбезпеки штучно створював дефіцит бланків дозволів на міжнародні вантажні перевезення, вимагаючи натомість у підприємця сплатити йому 38 тис. доларів США за позитивне вирішення питання видачі вказаних документів.
 
05.04.2018 посадовця було затримано на «гарячому» у ресторані неподалік місця роботи під час одержання ним чергової частини неправомірної вигоди, а саме 4600 доларів США. Раніше було задокументовано факт отримання ним 4000 доларів США неправомірної вигоди.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4843