06.08.2018

За втручання прокуратури недобросовісний орендар повернув киянам земельну ділянку на Броварському проспекті вартістю понад 46 млн гривень

    

За сприяння прокуратури міста Києва з незаконної оренди у користування громади столиці повернуто земельну ділянку площею 0,9 га та вартістю понад 46 млн грн, що розташована на Броварському проспекті у Дніпровському районі Києва.
 
Вказана земельна ділянка 10 років перебувала в оренді приватного товариства для будівництва, експлуатації та обслуговування оздоровчо-спортивного комплексу з підприємством громадського харчування та закладами громадського харчування. У грудні 2017 року товариство поновило договір оренди ще на 10 років.
 
Проте з’ясувалося, що приватна структура систематично не сплачувала кошти за оренду. Крім того, всупереч умовам договору оренди товариство так і не приступило до забудови вказаної ділянки.
 
Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура міста Києва звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання незаконним та скасування рішення постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування про поновлення товариству договору оренди вказаної землі.
 
Суд погодився з доводами прокурора та своїм рішенням задовольнив в повному обсязі позовні вимоги прокуратури міста Києва.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4431