20.09.2018

Столична прокуратура спростовує заяву МОЗ України щодо вилучення серверів Державного експертного центру

    

Прокуратурою міста Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами ДЗЕ НП України, щодо можливого заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах під час закупівлі та використання ДП «Державний експертний центр» програмного забезпечення для обліку хворих на цукровий діабет.
 
З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, у відповідності до вимог КПК України, на підставі ухвал слідчого судді, проводиться обшук у приміщенні ДП «Державний експертний центр МОЗ України» з метою вилучення копії відповідної комп’ютерної програми для подальшого проведення судової експертизи.
 
Наголошуємо, що прокурором та слідчим у кримінальному провадженні будь-які дії щодо вилучення серверів з Реєстром пацієнтів, що може спричинити призупинення його роботи, не здійснюється.
 
Вказані слідчі дії проводяться із залученням відповідних IT-фахівців для здійснення коректного копіювання комп’ютерної програми та унеможливлення витоку конфіденційної інформації щодо пацієнтів.
 
Усвідомлюючи необхідність збереження лікарської таємниці та конфіденційних даних, закликаємо керівництво Державного підприємства до співпраці зі слідством шляхом добровільного надання ключів доступу до програмного забезпечення з метою його коректного копіювання з подальшим видаленням у присутності службових осіб ДП персональних даних пацієнтів.
 
Наполягаємо, що слідчі дії не створюють перешкод для роботи серверів Державного експертного центру та відповідних Реєстрів.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4697