21.11.2018

Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувачення щодо ТОП-менеджерів банку "Михайлівський», причетних до розкрадання понад 200 млн грн

    

Слідчими прокуратури міста Києва проводиться досудове розслідування у ряді кримінальних проваджень відносно службових осіб ПАТ “Банк Михайлівський” та акціонерів банку за фактами розкрадання коштів та вчинення інших злочинів, пов’язаних із діяльністю банку.
 
На сьогодні завершено розслідування одного з вказаних проваджень та 20.11.2018 скеровано до суду обвинувальний акт відносно 6 його фігурантів, а саме голови правління ПАТ “Банк Михайлівський, членів правління, начальника департаменту та секретаря кредитного комітету.
 
Слідством встановлено, що вказані службові особи, вступивши у попередню змову, спільно розробили злочинний план, що полягав у виведенні активів з ПАТ «Банк Михайлівський».
 
Так, використовуючи своє службове становище, посадовці здійснювали видачу кредитів підконтрольним юридичним особам для використання їх в інтересах власників Банку.
 
Внаслідок таких дій Банку в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб спричинено шкоду в розмірі понад 200 млн грн.
 
За результатами розслідування шістьом фігурантам пред’явлено обвинувачення у вчиненні зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364-1 КК України) та підробленні офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Крім того, матеріали за підозрою ще трьох членів правління Банку, причетних до вказаних злочинних дій, виділено в окреме провадження у зв’язку з їх перебуванням в розшуку. Санкції статті передбачає до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у інших кримінальних провадженнях триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4634