05.12.2018

Завдяки прокуратурі у користування киян повернуто приміщення на Русанівській набережній вартістю понад 5 млн гривень

    

За сприяння Київської місцевої прокуратури №4 з незаконної власності повернуто нежитлове приміщення площею 114,6 м² та вартістю понад 5,3 млн гривень на вул. Русанівська набережна, яке вибуло у приватну власність на підставі підробленого рішення суду.
 
У 2008 році право приватної власності на спірний об’єкт було зареєстровано за громадянином на підставі судового рішення Гребінківського районного суду Полтавської області. У подальшому вказана нерухомість неодноразово відчужувалась на підставі договорів купівлі-продажу.
 
Проте під час здійснення представницької діяльності місцевою прокуратурою з’ясовано, що жодних рішень про передачу у приватну власність спірного приміщення судом не приймалось, а вказана цивільна справа ніколи не надходила до суду для розгляду.
 
Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування з незаконного володіння вищевказаного нежитлового приміщення.
 
На сьогодні рішенням Дніпровського райсуду столиці визнано обґрунтованими доводи прокурора та зобов’язано фізичну особу повернути нерухомість у власність Київської міської ради. Крім того, за фактом шахрайського заволодіння вказаним майном триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 КК України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4671