08.08.2019

Взято під варту неповнолітню дівчину, яка у складі групи осіб отруїла жінку «клофеліном» для пограбування

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 слідчими Дніпровського управління поліції встановлено та затримано ще одну учасницю злочинної групи «клофелінщиків», які на початку липня цього року пограбували киянку, використовуючи сильнодіючі речовини.
 
Як повідомлялось,  група зловмисників, перебуваючи у ресторані на території Дніпровського району столиці, пригостили одну з відвідувачок  алкогольним напоєм, у який непомітно додали сильнодіючі лікарські речовини.
 
Після того, як потерпіла втратила свідомість, правопорушники заволоділи її мобільним телефоном, грошовими коштами, цінностями та документами. Крім того, скориставшись безпорадним станом жінки, зловмисники заволоділи і її автомобілем.
 
Під час проведення оперативно-розшукових заходів зловмисників (двох чоловіків та жінку) встановили. Їм оголошено підозри та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Водночас у ході проведення подальших слідчих дій встановлено причетність до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення неповнолітньої особи – 15-річної дівчини, якій також повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.187, ч.3 ст.289 КК України.
 
Ухвалою слідчого судді Дніпровського районного суду м. Києва задоволено клопотання прокурора місцевої прокуратури та щодо неповнолітньої обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3825