23.01.2020

На хабарі у $2 тис. затримано начальника юрвідділу «Завод «Генератор» ДП «Укроборонпром» (ФОТО)

              

У четвер, 23 січня 2020 року,  у ході спільної операції Київської місцевої прокуратури № 6, Печерського управління поліції ГУНП в м. Києві та СБУ на одержанні неправомірної вигоди затримано начальника юридичного відділу державного підприємства «Завод «Генератор» ДП «Укроборонпром». 
 
Згідно з матеріалами слідства, начальник юридичного відділу вимагав від приватного підприємця 2 тисячі доларів США за прискорення погодження дозвільної документації на передачу в оренду 500 квадратних метрів приміщення заводу під цех із виробництва меблів.
 
Посередниками в «угоді» виступили ексначальник відділу оренди підприємства та знайомий керівника юрвідділу. Правоохоронці затримали юриста на території підприємства під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру.
 
Крім того, тривають слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення інших учасників злочинної схеми, у тому числі серед посадовців держпідприємства.
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2963