22.07.2020

Столична прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти відносно експосадовців Київської ОДА, яких підозрюють у нанесенні 132 млн гривень збитків державі

    

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти відносно колишніх управлінців Київської обласної державної адміністрації за фактом службової недбалості, що спричинила державі збитки у сумі понад 132 млн грн.
 
Згідно з матеріалами слідства, починаючи з 2000 року посадовці Київської ОДА передали в оренду комунальному підприємству державну будівлю площею 1900 кв. м по вул. Великій Васильківській у Києві за пільговою ставкою в 1 гривню на рік.
 
Однак, як з’ясувалося, комунальне підприємство без погодження з регіональним відділення Фонду державного майна України здавало вказану будівлю у суборенду приватним підприємствам за ринковою вартістю, не сплачуючи державі як власнику цього майна різницю між суборендною та орендною платою.
 
Вказані дії потягнули за собою збитки державі у вигляді ненадходження до бюджету орендної плати за користування державним майном на загальну суму понад 132 млн грн.
 
За результатами слідства двом колишнім посадовцям Київської ОДА, які не вжили жодних заходів для розірвання невигідного для держави договору оренди, що призвело до нанесення збитків у розмірі 74 і 58 млн гривень відповідно, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.
 
Обвинувальні акти скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3542