14.08.2020

Прокуратура скасовує в судовому порядку рішення про надання в оренду землі на острові Труханів (ФОТО)

                        

Прокуратурою міста Києва пред’явлено до Господарського суду м. Києва позов про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради про надання в оренду комерційному товариству земельної ділянки в прибережній смузі річки Дніпро, на острові Труханів.
 
Згідно з вимогами Земельного та Водного кодексів України прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. На вказаних землях забороняється будівництво баз відпочинку, дач, гаражів, стоянок автомобілів.
 
Водночас установлено, що на виділеній земельній ділянці розміщені нежитлові будівлі комерційної структури, гаражні бокси, барбекю та інші споруди.
 
За законом, земельні ділянки у межах прибережних захисних смуг можуть передаватись для рекреаційних цілей без обмеження доступу громадян до водойми. Однак жодні докази того, що комерційна структура здійснює рекреаційну діяльність загальнооздоровчого характеру, для масового відпочинку та без обмежень загального доступу киян до річки Дніпро, відсутні.
 
У зв’язку з цим, прокуратура міста звернулася до суду з позовом про скасування рішення про надання вказаної ділянки в оренду товариству.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3132