29.09.2020

Львів’янин, який за підробленими документами привласнив квартиру у центрі Києва, постане перед судом

                    

Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця м. Львів за фактом шахрайського заволодіння квартирою на вул. Пушкінській у Шевченківському районі м. Києва вартістю понад 10 млн гривень.
 
Як установлено у ході досудового розслідування, вказаний громадянин у 2018 році на підставі підробленого договору купівлі-продажу зареєстрував за собою право власності на квартиру померлої особи та у подальшому відчужив  її на користь третіх осіб, чим завдав шкоду територіальній громаді м. Києва, яка має право на визнання спадщини відумерлою.
 
Для виконання можливого покарання у вигляді конфіскації під час досудового розслідування на усе встановлене майно підозрюваного накладено арешт.
 
За вчинене підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Крім того, з метою повернення незаконно відчуженого майна прокуратурою пред’явлено позов про скасування державної реєстрації речових прав, визнання спадщини відумерлою та витребування привласненої квартири у власність територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради.
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2697