09.10.2020

Колишнього столичного чиновника судитимуть за незаконні виплати 3,1 млн гривень авторської винагороди

                        

Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора КП «Київський інститут земельних відносин» за фактом службової недбалості, що спричинила збитки на суму понад 3,1 млн гривень (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Установлено, що починаючи з 1999 року з метою ведення Київського міського земельного кадастру Головним управлінням земельних ресурсів КМДА за кошти міського бюджету створювалась та удосконалювалась «Автоматизована система ведення державного земельного кадастру» («ПК Кадастр»). Вказана система дотепер використовується Департаментом земельних ресурсів КМДА, як правонаступником Головного управління земельних ресурсів.
 
За використання цієї системи упродовж 12 років фізичним особам, які зареєстрували за собою виключні авторські права на вказану програму, виплачувалася авторська винагорода (роялті). Однак, як встановлено досудовим розслідуванням, вказана автоматизована система була створена під час спільної діяльності Центру державного земельного кадастру при Державному комітеті із земельних ресурсів України та Київського міського управління земельних ресурсів.
 
Таким чином, в результаті неправомірних виплат авторської винагороди комунальному підприємству «Київський інститут земельних відносин» за вказаний період спричинено матеріальну шкоду у розмірі понад 3,1 млн гривень.
 
Зазначимо, що у ході досудового розслідування ліцензійні договори, за якими незаконно сплачувалася авторська винагорода, були розірвані. Крім того, для відшкодування завданих збитків до підозрюваного заявлено цивільний позов.
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2996