09.11.2020

Повідомлено про підозру директору товариства, який умисно не виплачував зарплату мобілізованому працівнику

                   

Київською місцевою прокуратурою № 3 повідомлено про підозру директору будівельного товариства у безпідставній невиплаті заробітної плати працівнику та заволодінні державними коштами шляхом використання підроблених документів (ч. 1 ст. 175, ч. 2 ст. 191 та ч. 4 ст. 358 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, підозрюваний, використовуючи службове становище, подав до Управління праці та соціального захисту населення Голосіївської РДА завідомо підроблені звіти про фактичні витрати у зв’язку із призовом працівника на військову службу, внаслідок чого заволодів коштами компенсованими товариству з державного бюджету.
 
Крім того, як з’ясувалося, директор товариства упродовж 5 років, а саме з жовтня 2013 року по листопад 2018 року, умисно та безпідставно не виплачував заробітну плату працівнику підприємства – головному інженеру, у тому числі за період проходження ним військової служби у зоні АТО з 2015 по 2018 рік.
 
Внаслідок порушень товариство заборгувало працівнику близько 380 тис. гривень, що підтверджується судовими рішеннями.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2769