15.12.2020

Викрито діяльність організованої злочинної групи, яка заволодівала квартирами у Києві

                      

Київською місцевою прокуратурою № 4 повідомлено про підозру 6 членам організованої злочинної групи, яка проводила діяльність на території міста Києва по заволодінню нерухомим майном громадян.
 
Встановлено, що членами організованої злочинної групи було налагоджено незаконний механізм, що полягав у підшукуванні житлових приміщень, право власності на які не було зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, перебували у занедбаному стані або в яких померли, чи тривалий час відсутні мешканці.
 
Отримуючи доступ до таких квартир, зловмисники змінювали замки та двері, щоб мати одноосібний доступ до таких помешкань.
 
У подальшому за підробленими документами здійснювалася перереєстрація прав власності на підставних осіб.
 
Внаслідок документування діяльності організованої злочинної групи встановлено, що її членами протягом 2018 - 2019 років проведено незаконну перереєстрацію прав власності на 4 квартири.
 
За результатами розслідування 6 членам ОЗГ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 162 КК України.
 
Викриття організованої злочинної групи проводилося прокурорами спільно із СВ Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження Управління карного розшуку ГУ НП у м. Києві.
 
Досудове розслідування триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2407