16.02.2021

Зловмиснику, який викрав обладнання з лікарні «Охматдит», повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід

                                                             

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 повідомлено про підозру 28-річному чоловіку за фактом вчинення крадіжки медичного обладнання з дитячої лікарні Охматдит (ч. 3 ст. 185 КК України). 
 
Установлено, що 8 лютого 2021 року чоловік проник до одного з кабінетів дитячої лікарні, розташованої на вул. В'ячеслава Чорновола, та викрав датчик від сканеру ультразвукового діагностування. Вартість викраденого становить близько 250 тисяч гривень.
 
За результатами проведених заходів, опитування свідків та огляду відеозаписів з камер спостереження правоохоронцям вдалося встановити зловмисника. Ним виявився 28-річний уродженець Кіровоградської області.
 
У ході невідкладного обшуку в помешканні правопорушника виявили викрадений пристрій. Також з’ясувалось, що чоловік на теперішній час притягується до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину у Голосіївському районі, а в день вчинення крадіжки в дитячій лікарні викрав ноутбук з офісного приміщення по вул. Пимоненка.
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.
 
За вчинене йому загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
Генеральний директор дитячої лікарні «Охматдит» Володимир Жовнір та медичний персонал закладу висловили подяку правоохоронцям за допомогу та швидке розкриття злочину.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчі СВ Шевченківського управління поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2406