21.05.2021

Прокуратура провела обшуки в КП «Київтеплоенерго»

            

Святошинська окружна прокуратура міста Києва спільно з ГУ ДФС у м. Києві провела обшуки у службових приміщеннях Комунального підприємства «Київтеплоенерго» та в офісних приміщеннях підрядних підприємств в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами при виконанні будівельно-монтажних робіт.
 
Згідно з матеріалами слідства, приватне товариство упродовж 2019 – 2020 років на замовлення КП «Київтеплоенерго» здійснювало роботи по реконструкції теплових мереж, капітального ремонту аварійних ділянок теплових мереж по об’єктах і житлових будинках міста Києва на загальну суму 260 млн грн.
 
При цьому, вказана підрядна організація виконала вказані роботи не в повному обсязі та із завищенням вартості робіт та матеріалів. Крім того, при цьому здійснювалось оформлення виконання субпідрядних робіт та постачання товарів від підприємств з ознаками фіктивності.
 
На підставі ухвали суду в офісних приміщеннях вказаних підприємств, у тому числі Комунального підприємства, проведено обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Довідково: Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковуються виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2697